«Мільйони ізраїльтян планується переселити на українські землі». Російські ЗМІ про Україну

Російське мережеве видання «Политнавигатор» всерйоз налякане: Європі загрожує «український різновид вірусу агресивного націоналізму». «Новоявлені діаспори біженців у країнах Європи, які виросли як гриби за останні півтора року, є ідеальним ґрунтом для поширення цієї зарази вже за межами українського ареалу. Тим більше, що дуже багато біженців не збираються повертатися назад...», - цілком серйозно застерігає прокремлівське видання.

«Вірус майданізму»

«Як і у звичайної пандемії, рознощиками пандемії націоналізму є люди. У нашому випадку - українці, які потрапили під цей вплив. Новоявлені діаспори біженців у країнах Європи, які виросли як гриби за останні півтора року, є ідеальним ґрунтом для поширення цієї зарази вже за межами українського ареалу. Тим паче, що дуже багато біженців не збираються повертатися назад, як на це розраховують уряди країн, що їх прихистили, а, користуючись різноманітними лазівками, прагнуть натуралізуватися в ЄС і залишитися там», - втовкмачує «Політнавігатор».

Він підкреслює: «Фішка в тому, що такі українці зовсім не мають наміру підлаштовуватися під мінливий європейський світ, приймаючи його правила життя. Навпаки, багато хто з них всерйоз налаштовані прогнути Європу під себе. І, що називається, привезти Україну з її специфічними постмайданними порядками і уявленнями в Європу...».

Видання чомусь переконане, що «найближчі сусіди України вже починають стогнати, відчуваючи цю «українську бацилу» на собі».

«Так, ті ж таки поляки скаржаться, що новоприбулі починають качати права, нав'язуючи господарям свої уявлення про історію, а самі українці скаржаться, що їхніх дітей у польських школах не хочуть навчати української мови. Це при тому, що підтримані цими біженцями порядки в самій Україні такі, що діти, чия рідна мова не українська, можливості навчання рідною прямо позбавлені законом. І нічого - масовий націоналістичний виборець не бачить у цьому нічого поганого. Мовляв, а як ви хотіли? Це Україна? Значить - вчіть українську. Тільки от, опинившись у Польщі, вони чомусь не хочуть приміряти цю сорочку на себе і вчити польську», - відверто бреше кремлівське ЗМІ.

І наполягає: «Не відрефлексована поки що європейською суспільною думкою проблема - в тому, що націоналістичні українці в Європі, які некритично засвоїли нав'язаний американською пропагандою погляд на світ, стають дистанційною зброєю заокеанської метрополії. Зброєю, якій відведена роль підривати європейські суспільства зсередини».

«І тут важливо не чекати, коли європейці схаменуться і зрозуміють, якої помилки вони припустилися, а заздалегідь вибудовувати альтернативу цьому, здатну поставити ідейний, організаційний і медійний заслін таким перспективам, - повчає «Політнавігатор». - Об'єктивно ним може стати тільки консолідація другого полюса - проросійськи налаштованих українців, тих самих, які в самій Україні практично винищені, вигнані або віктимізовані й загнані в підпілля».

«...Проросійський вектор міг би стати «вакциною» проти вірусу майданізму. І насамперед об'єктивно в появі такої «вакцини» зацікавлені народи Європи, які стали заручниками амбіцій верхівки євробюрократів і політиканів, які лежать під Вашингтоном, необережно вклали весь свій політичний капітал у збанкрутілий український траст і тепер гарячково міркують, як виплутатися із цієї української історії без втрат», - несе відверту нісенітницю кремлівський «Политнавигатор».

«Добре перевірені плітки»

Російське прокремлівське агентство з чомусь неросійською назвою «Eadaily» замислилося над питанням, «чи стане Україна однією великою хасидською Уманню?».

Настанову читачеві агентство одразу дає «правильну»: «...Сьогодні в Умані, в Україні - у державі, де, згідно з соцопитуваннями, більшість жителів (74%) вважають себе православними, щороку збираються десятки тисяч хасидів на свої свята і молебні. Але вони не тільки моляться і святкують. Вони хуліганять, бешкетують, смітять, порушують громадський порядок, б'ють корінних жителів тощо».

На випадок, якщо раптом читач у це не повірить одразу, агентство наводить «думку нашого знайомого жителя Умані Андрія В.».

«Це кошмар якийсь, повне беззаконня, яке покриває влада! Врубують свою гучну музику на вулицях і в орендованих квартирах, з ранку до ранку крутять її, люди спати не можуть. Ріжуть своїх жертовних баранів просто у дворах, уявляєте, а смажать їх на балконах! Кричать, гогочуть, принижують і ображають українців, паскудять де тільки можна! Типу ми, мовляв, ваші господарі. Після цих їхніх свят десятки тонн сміття ми повинні з вулиць вивозити. Але наші протести владі до лампочки - плювати вони на нас хотіли. Воно й зрозуміло: Зеленський і його банда самі такі, вони все це насаджують. А тепер ось, як повідомляють, удумали з нашого бюджету їхнє перебування тут оплачувати. Та на якій підставі ми повинні їх утримувати?!», - обурюється «знайомий».

З посиланням на нього, а також на «добре перевірені плітки»(!) агентство повідомляє, що в Умані «після початку війни в Ізраїлі (...) на кожного з ізраїльтян планують витрачати ні багато ні мало, а цілих 20 тис. гривень - як на вимушених мігрантів. Причому на сьогодні, за підрахунками уманчан, їх налічується 30 тис. - імовірно, це ті хасиди, які вирішили не повертатися на батьківщину (загалом їх на початку вересня приїхало 37 тис.)».

«Уманські пабліки просто розпечені від гніву й обурення користувачів із цього приводу. Ось одна з таких думок: «Країна в глибокій економічній кризі, народ бідує, злидарює не по днях, а по годинах, а тут тепер нам на шию хочуть посадити ще й цих нахабних візитерів з-за кордону! Совість є у цього Зеленського? В Умані й так уже інколи не розумієш, Україна це чи Ізраїль - усюди написи на івриті та ідиші, тільки не російською... І тепер ще хочуть 600 млн грошей платників податків на них витратити - цілковитий цинізм!», - переказує прокремлівське агентство «добре перевірені плітки».

А для переконливості додає «інсайдерську інформацію», відверто розраховану на дурнів: «Фахівці вважають, що кошти на утримання мігрантів хунта хоче вилучати саме із «соціалки», жертвуючи при цьому своїми пенсіонерами. І саме заради цієї мети вона затіяла тотальну перевірку документів щодо законності оформлення вже виплачуваних пенсій. Тут потрібно зазначити, що влада давно всіляко «мухлює», не бажаючи видавати зароблених допомог своїм співгромадянам. Чіпляється до будь-якої дурниці, щоб не платити навіть копійчані гроші людям, які відпрацювали десятиліттями на державу. Тепер хоче пограбувати й тих, кому пенсії вже призначено. Хоча й попередні її дії в цьому напрямку призвели до того, що кількість пенсіонерів різко скоротилася».

Далі - більше: «Eadaily» відверто бреше своєму російському читачеві - українська влада нібито «чинить геноцид по відношенню до своїх людей похилого віку - найбільш беззахисної і бідної категорії населення. Тепер ось ще, очевидно, за їхній рахунок має намір вивільнити частину коштів для переселенців». Яким чином це буде зроблено, агентство, звісно, не повідомляє.

Але брехати продовжує: «Про те, що цих переселенців буде дуже багато, стали говорити відразу після початку ізраїльської війни. Конспірологічні пабліки взагалі ведуть мову про кілька мільйонів ізраїльтян, яких планують переселити на українські землі, особливо - на південні. Пишеться також про те, що і саму війну, і план з переміщення біженців було задумано давно - недарма ж іще на початку року на обкладинці журналу «Економіст» було опубліковано традиційний карикатурний «прогноз», де фігурував і арабо-ізраїльський конфлікт. А ще раніше, у квітні 2022-го, Зеленський заявив, що має намір створити в Україні «великий Ізраїль»...

«Тож, якщо перейти від приватного до загального, чи то пак від Умані до всієї Незалежної, дуже навіть чітко вимальовується картина перетворення останньої на велику хасидську Умань. А можливо, і не тільки. Не виключена ймовірність клонування ізраїльсько-палестинського конфлікту на території «неньки». Чому? А ось чому, - заявляє прокремлівське агентство. - За повідомленням газети Financial Nimes, днями Єгипет пригрозив, що не займатиметься відправленням палестинських біженців до Європи. Каїрський уряд не в захваті від тиску Заходу, який вимагає від нього розмістити в себе мільйон біженців із сектора Гази. Незадоволена і Європа, де палестинців дедалі частіше підтримують одноплемінники, які перебралися туди. Тому не виключений варіант, як вважають деякі оглядачі, що ЄС, злякавшись ХАМАСу у себе вдома, «навантажить» цією проблемою Зеленського, і той, за своєю звичкою плазувати перед кураторами, не зможе відмовити».

«Можна уявити, яка кошмарна бочка з порохом опиниться в країні, де й так тривають військові дії. Хоча, не виключено, це все давно входить у плани колективного Заходу, який давно розпалював вогонь у підчерев'ї Росії...», - підсумовує «Eadaily» з явним розрахунком залякати...

«Гей-суєта в Києві»

На сторінках відверто пропутінської газети «Взгляд» якийсь російський «поет і публіцист» Ігор Караулов розповів, що «в Києві готують «армію коханців».

«...Депутат Верховної Ради Інна Совсун повідомила, що їй нарешті вдалося отримати позитивний висновок на законопроєкт про легалізацію одностатевих шлюбів (зареєстрованих партнерств), зокрема й між військовослужбовцями. Очевидно, тепер на цей законопроєкт чекає, вибачте за каламбур, райдужне майбутнє, і вже наступного року українські мобілізовані зможуть одружитися один з одним у короткий період між їхньою доставкою на передову і вивезенням звідти на ношах або в мішках. Ось щастя-то», - уїдливо пише «поет і публіцист».

І продовжує: «Це не найзухваліша з юридичних витівок бандерівського режиму. Куди грандіозніше виглядає маніакальне прагнення Києва заборонити канонічну Українську Православну Церкву (законопроєкт на цю тему днями був прийнятий у першому читанні). Фактично йдеться про те, щоб забрати віру дідів і прадідів у мільйонів людей... Однак гей-суєта в Києві вкрай характерна для сьогоднішньої України. Насамперед зрозуміло, що це робиться аж ніяк не на «численні прохання трудящих», на що натякає депутат Совсун, а вчергове на догоду Європі. Мереживні трусики нині належать і чоловікам».

Караулов переконує, що перед Україною «стоїть завдання догодити Європі якимось іншим способом, через інше місце. Легалізація одностатевих шлюбів - якраз те, що потрібно».

«Думаю, за ухваленням закону піде і галаслива рекламна кампанія перших дослідів його застосування. Телеканали світу покажуть, як парочки євроукрів стоять у чергах до загсів Житомира, Вінниці, Бердичева. Будуть сльози радості, скидання букетів нареченої з квадрокоптерів, фотографії на тлі пам'ятників Бандері. Guardian і NYT публікуватимуть репортажі про те, як упевнено тупотить Україна європейським шляхом. І хіба можна таку передову, добре навчену і свою в дошку країну залишити без танків і гаубиць, без членства в ЄС і НАТО? На те й розрахунок», - насміхається «поет і публіцист».

«Одні чоловіки, батьки, сини вирушили на фронт, інші втекли в ту саму Європу від мобілізації. Хтось, навпаки, відправив за кордон дружин і дітей. Де в цій котовасії місце для гей-союзів?», - несе відверту нісенітницю Караулов.

«...Можливо, новий закон більше розрахований на жінок, яким в умовах, що склалися, пропонується якимось чином влаштовувати своє життя без чоловіків? Здається, що і тут реальність інша... Упевнений, що типова українська жінка, як і раніше, орієнтована на створення нормальної гетеросексуальної сім'ї. Але відомо й інше: багато українок ще до початку російської спецоперації перестали пов'язувати своє майбутнє з українськими чоловіками і переорієнтувалися на іноземців. Пошесть під назвою «вийти заміж за іноземця», яка пройшла Росією в дев'яності, на Україні стала однією з національних ідей. Звідси, до речі, багато в чому і прагнення до ЄС», - не вгамовується московський «поет і публіцист».

«...З початком СВО в українських жінок з'явилася безцінна можливість під виглядом втечі від «російської агресії» проникнути в Європу або в Канаду, де, власне, і водяться шукані іноземці. Зрозуміло, доля українських чоловіків, та й самої України, їх уже не хвилює. Під владою націоналістів Україна постала перед обличчям соціальної катастрофи, від якої, здається, вже неможливо повністю оговтатися. Але їхні європейські та американські спонсори над цим не замислюються, їм достатньо «прогресивних» декорацій, які споруджують київські законодавці. Замислюватися доводиться нам - все-таки, незважаючи ні на що, там наші брати», - пафосно підсумовує Карулов. А чому забув про сестер?

 «Узгоджена гра. Проєкт «Арестович»

Газета «Московский комсомолец» у публікації під заголовком «Лєша перевзувся»: Арестович, який утік до США, продовжив громити Зеленського», стверджує, що «ексрадника готують на роль опозиціонера».

«Колишній радник Офісу Зеленського, а нині «вільний психолог» Олексій Арестович (внесений у Росії до списку екстремістів і терористів), за даними ЗМІ, з'явився в Америці, оскільки в Україні над ним нависла загроза кримінальної справи. З-за океану Арестович укотре обрушився з рясною критикою на київський режим. Складно уявити, що близький до Офісу українського президента функціонер Арестович раптом «прозрів» і з абсолютною щирістю почав критикувати колишнього шефа Володимира Зеленського, до якого колись був лояльним і прив'язаним. Президенту Зеленському, секретарю РНБО Данилову та іншим наближеним до влади він тепер періодично «перемиває кісточки» за корупцію, зірваний контрнаступ, смерть українських солдатів заради піару, побої громадян у військкоматах, безчинства багатіїв і багато іншого», - стверджує «МК».

«Що ж ти, Льоша, в «воздухе переобулся», негоже так», - дорікають функціонеру в коментарях.  Але Арестович, як досвідчений пропагандист і медіатехнолог, завжди знаходить виправдання своїм діям, зокрема і зміні позиції щодо певних персон та їхніх вчинків. Писати переконливо він уміє... У цьому ж повідомленні він звинувачує Офіс Президента в тому, що ті нібито замовляють проти нього «чорну пропаганду». А «чужим серед своїх», мовляв, він став давно. Причину нападок на себе з боку команди Зеленського Арестович побачив у своїй надмірно зростаючій популярності, яка встала поперек горла президенту, що ненавидить конкурентів», - переказує московська газета.

Вона цитує такого собі «директора інституту вивчення наслідків воєнних дій на Україні» Кирила Молчанова, який переконує: «З Арестовичем усе просто. Він відіграє роль керованої Офісом президента опозиції. У нього є добро від влади на критику самої ж влади. Річ у тім, що я знаю щонайменше десяток людей в Україні, які за лайтову і набагато меншу критику Зеленського опинялися наступного дня в СБУ. Вони давали пояснення, публічно вибачалися на камеру або на них узагалі порушували кримінальні справи щодо держзради. Арестович виступає з такими наративами, у такій жорсткій манері, які озвучать навіть далеко не всі російські федеральні ток-шоу, а його навіть з ефіру не знімають. Він продовжував спокійно ходити далі й поливати Зеленського та його оточення в абсолютно невтішній формі. Тому я роблю дуже простий висновок, що все це узгоджена гра, а його роль - просто відігравати свого в ніші проросійської частини суспільства, яка виступає за мирні ініціативи».

Причини цього Молчанов бачить у тому, що «в Києві розуміють, що якщо Захід дотисне їх до проведення парламентських виборів, то заходити туди потрібно трьома колонами: умовна партія Зеленського по центру, умовні «політичні яструби» праворуч, як Данилов і Подоляк, які відбиратимуть голоси в Порошенка і гнутимуть лінію тотального протистояння з Росією, а зліва, умовно кажучи, на полі ОПЗЖ, проєкт «Арестович», який, як кіт Леопольд, розповідатиме про те, що треба переходити в оборону, врегульовувати конфлікт, домовлятися».

«Він уже зізнається, що Крим і Донбас у найближчому майбутньому Україна не поверне. Це просто бажання обдурити частину суспільства симулятором у вигляді Арестовича, оскільки залишки ОПЗЖ у вигляді Бойка і Льовочкіна повністю втратили підтримку в суспільстві і жодних шансів у них немає, а Медведчука, який гнув цю лінію років двадцять, виступаючи з різними пропозиціями, які допомогли б врегулювати конфлікт і сісти за стіл переговорів, видавили з України. Тепер влада на це поле намагатиметься запустити маріонетку у вигляді Арестовича. Ось такий у них простий план, а Арестович просто втілює його в життя у вигляді своїх грізних, критиканських інтерв'ю», - «викриває» Молчанов.

А з приводу заяв Арестовича про нібито «погрози йому і його сім'ї з боку силових структур», Молчанов заспокоює: «Арестович неодноразово був раніше помічений у брехні, сам зізнавався в тому, що брехав аудиторії. Нібито був якимось там розвідником, ходив тридцять разів за лінію фронту, тому, чесно кажучи, я не сприймаю всерйоз усі його жалісливі спроби виступити в ролі ображеного, скривдженого і переслідуваного колишніми друзями в особі оточення команди Зеленського».   

Огляд підготував Михайло Карпенко, «ОстроВ»

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті